Account Leasen

From Nxt Wiki
Jump to: navigation, search
This page is a translated version of the page Account Leasing and the translation is 100% complete.

Other languages:
Deutsch • ‎English • ‎Nederlands • ‎español • ‎français • ‎italiano • ‎русский • ‎українська • ‎中文(简体)‎

Account Leasing geeft de gebruiker de mogelijkheid om zijn forging kracht aan een ander account te leasen voor een vaste periode. Deze functie maakt het mogelijk om forging pools te creëren, daarmee wordt de forging kracht van meerdere gebruikers samengebracht om de kans om een blok te genereren te verhogen.

Account Leasing is geactiveerd in het netwerk vanaf blok 130000.

1 Hoe lease je je saldo uit

Deze handleiding gaat ervan uit dat je Nxt client versie 1.0.0 of nieuwer gebruikt.

figuur 1
figuur 2
figuur 3
1. Bezoek http://localhost:7876/ (of https://localhost:7876/ als SSL is geactiveerd) en log in.
2. Klik op "more info" onder het paneel dat het saldo toont. (figuur 1)
3. Een venster met de accountdetails verschijnt. Klik op Account leasing. (figuur 2)
4. Klik op lease your balance to another account.
5. Het formulier voor het leasen van het accountsaldo zal verschijnen. (figuur 3)
Verplichte velden
RECIPIENT: accountnummer van het account waaraan je je saldo wilt leasen.
PERIOD: de periode voor hoe lang je je saldo wilt leasen. Uitgedrukt in blokken (1440 blokken is ongeveer 24 uur). Tussen 1440 en 32767. Een account lease kan niet worden geannuleerd als deze is verzonden.
FEE: transactiekosten die je wilt betalen. Het minimum is 1 NXT.
DEADLINE: de periode waarna, als de lease niet goed werd uitgevoerd, de transactie automatisch wordt geannuleerd. Uitgedrukt in uren.
SECRET PHRASE: het wachtwoord van je account.
6. Klik Lease Balance.

2 Hoe werkt het

Als je je accountsaldo least, geef je in principe je forging kracht aan iemand anders. Het is belangrijk om de volgende punten toe te lichten.

Je accountsaldo verlaat nooit je account
  • Je NXT staan nog steeds in je account nadat je ze least. Ze zijn nog steeds bruikbaar: je kan de NXT uitgeven, meer ontvangen, etc. Het enige wat wordt weggegeven is je forging kracht, het gevolg hiervan is dat je zelf niet de mogelijkheid hebt om te forgen.
  • Als je saldo veranderd, dan veranderd ook je forging kracht. Als je 1000 NXT least aan een forging pool en je geeft de komende dag de helft uit, dan lease je nog maar 500 NTX aan de forging pool.
  • Dit betekent dat de persoon waaraan je saldo is geleast niets kan doen met je NXT. De NXT blijven onder je controle.
Je kan een lease niet annuleren
  • Dit is belangrijk, let erop bij het instellen van de lease periode. Als de lease periode afloopt wordt de forging kracht automatisch terug aan je account gegeven. Niet eerder.
Je hebt de controle over je NXT, niet over de beloningen van blokken die worden gegenereerd met jouw NXT.
  • Als je ervoor kiest om je balans te leasen aan een forging pool of een rijke NXT-eigenaar, dan is er geen garantie dat je wordt betaald als er een blok wordt gegenereerd dankzij jou aandeel. Zorg dat je je account alleen least aan een pool of persoon die je vertrouwt en die jouw aandeel beloont en uitbetaald.

3 Het gebruik van Account Leasen

Deze functie heeft twee belangrijke voordelen.

Ten eerste hoef je niet langer je client 24 uur per dag en 7 dagen per week open te laten staan om te forgen. Je kan je balans leasen aan iemand die dat voor je doet.

LET OP: het wordt ten zeerste aanbevolen om zoveel mogelijk Nxt-accounts te laten forgen. Het versterkt de stabiliteit en de beveiliging van het Nxt netwerk.

Ten tweede, het maakt het mogelijk om forging pools te formeren, waarin meerdere gebruikers hun forging kracht combineren om hun kans te vergroten om blokken te genereren. Voor meer informatie, bezoek de pagina over forging pools.